Banka Slovenije u slovenski proračun isplaćuje samo 4,3 milijuna eura

Bez autora
Apr 18 2012

Banka Slovenije s vodstvom Marka Kranjca prošle je godine ostvarila je 17,1 milijun eura viška prihoda naspram dobiti, što je više od polovice manje nego u 2010. godini. Četvrtinu prihoda odnosno 4,3 milijuna eura, Banka Slovenije će u skladu sa zakonom doznačiti u državni proračun. Ostatak će se iznosa pohraniti u opće rezerve. Ključni neto kamatni prihodi od investicija u vrijednosne papire i depozite iznosili su 112, milijuna eura. Posebno su bili visoki othodi vrednovanja Banke Slovenije i to čak 131,5 milijun eura. Troškovi poslovanja smanjeni su s 28,7 na 27,2 milijuna eura.

Banka Slovenije u slovenski proračun isplaćuje samo 4,3 milijuna euraBanka Slovenije s vodstvom Marka Kranjca prošle je godine ostvarila je 17,1 milijun eura viška prihoda naspram dobiti, što je više od polovice manje nego u 2010. godini.

Četvrtinu prihoda odnosno 4,3 milijuna eura, Banka Slovenije će u skladu sa zakonom doznačiti u državni proračun. Ostatak će se iznosa pohraniti u opće rezerve.

Ključni neto kamatni prihodi od investicija u vrijednosne papire i depozite iznosili su 112, milijuna eura. Posebno su bili visoki othodi vrednovanja Banke Slovenije i to čak 131,5 milijun eura. Troškovi poslovanja smanjeni su s 28,7 na 27,2 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik